Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 19 mai 2016

Indragostita de un masai de Corinna Hofmann

  
Mi-am dorit enorm de mult sa citesc cartea Corinnei Hofman - " Indragostita de un masai " si luna trecuta am putut intra in sfarsit in posesia ei dupa lungi cautari.
  Cartea impresioneaza inca de la primele pagini, mai ales fiindca trateaza experienta de viata a autoarei care renuntarea la tot pentru barbatul iubit.

 Si nu orice barbat, ci un negru dintr-un trib saracacios!

 In 1986, Corinne Hofmann era o tanara stabila pe plan financiar, logodita, dar un concediu in Kenya ii va schimba intreaga viata.

  Acolo ea se indragosteste de Lketinga Leparmorijo - un frumos si inalt razboinic-masai si pentru acesta renunta la viata din Elvetia, la logodnic, la familie si la tot confortul.
  

  Masai erau acei razboinici negrii samburu, care se ocupau cu pastoritul, iesind in relief prin parul lor lung rosu impletit in mii de codite si imbracati cu " kanga " - o mica patura care le acoperea doar  mijlocul.


Se casatoreste cu Lketinga Leparmorijo, se muta in Kenya si va avea cu acesta o fetita - pe Napirai.
  Va locui intr-o " manyatta" care era un micut adapost cu ramuri de rachita la exterior, iar interiorul tencuit cu baliga de vaca uscata la soare.
  Treptat foametea, bolile si mizeria isi fac simtite prezenta in viata Corinnnei.

Ea se va molipsi intai de purici, apoi de paduchi, raie, malarie si in final hepatita.


Totusi dragostea pentru seducatorul masai Lketinga ii dau forta de a continua drumul ales alaturi de acesta, netinand cont de prejudecati si lipsuri.

  Fiind o luptatoare, va deschide un magazin de suveniruri, va achizitiona o masina si va lupta cu toate fortele pentru a avea un trai minunat alaturi de sotul ei Lketinga.


   Dar comportamentul lui Lketinga Leparmorijo, gelozia lui excesiva, diferitele acuzatii cum ca Napirai nu ar fi de fapt fiica lui, o ranesc profund pe Corinne si toata dragostea care a simtit-o candva pentru frumosul ei sot incet, dar sigur se va evapora.


Dupa patru ani ea realizeaza ca viata lor de cuplu a devenit realmente imposibila si va parasi Kenya alaturi de fiica lor Napirai intorcandu-se in Elvetia.
  M-a inpresionat profund acesata carte tocmai prin prisma alegerilor Corinnei.

  Nu orice femeie este dispusa la un asemenea sacrificiu in numele dragostei.

   Sa renunti la tot, sa alegi salbaticia, mizeria, foametea, lipsa apei, sa iti pui sanatatea in pericol si sa speri timp de patru ani ca vei fi fericita alaturi de barbatul ales.

    Corinne nu regreta nici o secunda decizia luata de a renunta la lumea ei pentru o lume a salbaticiei, ci doar in finalul cartii cand il paraseste pe frumosul masai devenit sotul ei, lacrimile ii doboara sufletul facand-o sa realizeze ca jumatate din sufletul ei va ramane mereu aici, in Kenya, alaturi de Lketinga Leparmorijo.




2 comentarii:

  1. Intr-adevar cartea te marcheaza! Este o experienta relatata ca si cum ai trai-o pe pielea ta si uneori nu gasesti logica sacrificiilor protagonistei. Felicitari pentru articol! Ai ales o carte impresionanta, daca imi aduc bine aminte chiar povestea de viata a autoarei!

    RăspundețiȘtergere