Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

sâmbătă, 7 mai 2016

Mic dejun la Tiffany de Truman Capote

De ceva timp îmi doream să citesc celebrul roman al lui Truman Capote - " Mic dejun la Tiffany ", carte ce a fost ecranizata în anul 1961 având-o pe frumoasa actriță Audrey Hepburn în rolul principal.

Povestea vieții lui Holly Golighty este privita din perspectiva unui vecin de bloc, care ca majoritatea bărbaților ajunge sa se îndrăgostească de aceea seducătoare fata de douăzeci de ani.
Deși demonstra multă tărie de caracter, era mereu înconjurată de lume, era spiritul petrecerii; Holly era totuși o singuratica,  părăsită la greu de oamenii pe care credea ca se poate baza.
O copilărie trista, orfana de părinți, căsătorită de la paisprezece ani cu un bărbat ce ar fi putut sa ii fie bunic, ea primește ultima lovitura a vieții atunci când fratele ei moare pe front, iar ea risca închisoarea fiindcă a fost mult prea credula.
Holly este mereu în căutarea dragostei și atunci când crede ca a descoperit bărbatul ideal care sa o ia de soție, acesta ii arata ca este la fel de comun la fel ca toți ceilalți și o părăsește la greu, deși ea era însărcinată cu copilul lui.
Sub veșnică ei veselie se ascunde de fapt o inima frântă, o copilărie care de fapt nu a existat.
Pana la vârsta de douăzeci de ani ea a avut unsprezece iubiți, nelund în calcul bătrânul soț abandonat și ceea ce se întâmplase pana sa împlinească treisprezece ani - după cum se conversează Holly intr-un pasaj al cărții:

" Sincer, acum câteva seri am numărat și am ajuns doar la unsprezece amanți - fără sa iau în considerare ce s-a întâmplat pana la treisprezece anu, pentru ca, la urna urmei, asta chiar nu mai contează. Unsprezece. Asta înseamnă oare ca-s urma?"

Sa nu uitam de memorabila pisica a lui Holly,  aceea pisica fără nume, care ii este alături în clipele grele și pe care intr-o clipa pe care o va regreta ulterior Holly o va abandona străzii de unde o găsise.

" Suntem doua ființe independente, nu ne-am făcut niciodată o promisiune....Și totuși aparțineam una alteia....Sa nu știi ca ceva este al tău decât după ce te-ai descotorosit de ea "

Mi-a plăcut extrem de mult romanul și consider ca interpretând-o pe Holly Golighty, Audrey Hepburn a făcut rolul vieții ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu