Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 26 mai 2016

Mostenirea de Lan Samantha Chang



 "Mostenirea " de Lan Samantha Chang este un roman cu totul aparte.
 Inca de la primele pagini mi-a captat pe depin atentia, facandu-ma sa calatoresc intr-o China a anului 1930, apoi intr-o China macinata de razboi, pentru ca mai apoi povestea sa se termine in anul 1990 nu in China asa cum m-as fi asteptat, ci in New York.

 Povestea celor doua surori - una frumoasa Junan si una urata - Yinan , emotioneaza din ce in ce mai tare pe masura ce actiunea avanseaza.

 Indragostite de acelas barbat, mame cu copii aceluias barbat, relatie lor nu va mai fi niciodata ca la inceput.

 Junan, nu isi va putea ierta nici pe patul de moarte sora, desi trecusera peste patru decenii de la aceasta tragica intamplare care venise precum o calamitate asupra destinului lor.
Totusi pe tot parcursul romanului taria Juanei niciodata nu va ajunge la sfarsit.


 Nu o vom vedea niciodata invinovatindu-se pentru ca ea fusese cea care isi trimisese sora dupa barbatul sau plecat la razboi, fiindca ea insarcinata fiind nu il putea urma.
 Junan este un stalp al familiei, o femeie inteligenta si puternica, iar atunci cand Li Ang o paraseste pentru Yinan, ea isi creste singura cele doua fiice uitand ca a avut o sora si odata un sot.

 Spre deosebire de ea Yinan este o fiinta sensibila, ciudata, instabila emotional, care cel mai mult pe lume isi doreste iertarea sorei mai mari.

 Bolnava de leucenie  va muri avand alaturi doar pe barbatul care a provocat toata aceasta durere.

 Aceste doua suflete se regasesc unul pe altul, cladindu-si fericirea dintr-o nefericire si nefiind niciodata cu adevarat fericiti.

Bineinteles ca in acest roman nu este numai vorba despre acest cerc vicios, ci si despre destin copiilor celor doua surori.



 Pot spune ca este o saga de familie intinsa pe trei generatii, incepand cu bunica Chanhi care se sinucisese la treizeci si cinci de ani din cauza dezamgairii de a nu fi nascut un baiat si culminand cu Hong care este si povestitoarea acestui minunat roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu