Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 19 mai 2016

Bucataria sclavilor de Kathlenn Grissom


  Despre acest roman am numai si numai cuvinte de lauda. 
  Aduce pe alocuri, dar doar partial cu romanul 12 ani de scavie.
Si in aceasta carte se vorbeste despre situatia dramatica a scavilor, in jurul anului 1800; despre supravietuire, adaptare, neputina, frica, pedepse, abuzuri, infometare.
 Omul alb este legea si el are drept de viata si de moarte asupra negrilor - care nu sunt decat scavi acestuia.
Desi stapanul are o fiica ( Bella) cu o scava negresa, acesta nu isi recunoaste fiica si o lasa sa trudeasca in bucatarie alaturi de ceilalti scavi.
 Ceilalti scavi stiu adevarata origine a Bellei, dar sotia stapanului si copii acesteia considera ca Bella este amanta lui! 
Aceasta nestinta a lor, va duce si la un abuz al lui Marshall ( fratele Bellei) asupra ei si nasterea unui copil!

Alaturi de povestea dramatica a Bellei, este si cea a Laviniei - o fata alba, adusa de la 7 ani pe plantatie de stapan si pusa sa lucreze in bucatarie alaturi de Belle. 
Curand Lavinia si Belle se imprietenesc si fetita orfana descopera astfel in negrii ce trudeau pe plantatie o familie de care avea atata nevoi!
Peste ani Lavinia va deveni sotia lui Marshall si cruzimea acestuia o va afecta si pe ea. Totusi ea are un suflet bun si va avea grija de mama acestuia dependenta de opiu si ii va aduce alinatea!
 Tristetea o va face si pe Lavinia sa devina la randul ei dependenta, dar cu ajutorul prietenilor va depasi acest obstacol si multe altele din viata ei!



Bucataria sclavilor - un roman trist, dar minunat!

 Sfarsitul cartii iti induce o stare generala de bine stiind ca totul se termina cu happy end pentru cele doua personaje principale - Belle si Lavinia. Un roman ce merita cu adevarat citit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu