Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

miercuri, 25 mai 2016

Sub luna de sofran de Nicole C. Vosseler


 Povestea Mayei Greenwood m-a captivat inca de la primele pagini.

 Fiica unui profesor, ea traieste inca de la inceput in propriul univers dominat de carti, fiind o visatoare cu mult spirit de aventura.
Intr-o lume dominata de barbati, ea decide sa isi ia destinul in propriile maini si fuge de acasa si se casatoreste cu Ralph Garrett - un frumos ofiter al armatei britanice in India.

 Pasiunea celor doi se stinge la fel de rapid cum a luat nastere si atat Ralph cat si Maya isi vor observa defectele si vor incepe sa duca vietii total separate.


Atunci cand Maya este rapita de beduini va cunoaste adevarata dragoste in persoana lui Rashad.
 Acesta isi va risca propria viata pentru a o salva din mana seicului care o dorea a fi una dintre sotiile lui.

 Maya ajunge din nou langa Ralph, iar Rashad este izgonit din tribul sau si isi va petrece multi ani ca servitor al unui negustor.
In timpul acesta Maya va avea un copil cu Rashad, iar sotul inselat decide sa o paraseasca si isi va gasi moartea in razboi.

 Tanara vaduva se muta la Cairo si peste paisprezece ani se reintalneste din nou cu Rashad si raman impreuna, uniti de dragoste din trecut.
 Pentru ea Rashad renuntase la familia din Arabia, iar pentru el Maya renuntase la stabilitatea unei casnicii.
 Cred ca singurul personaj de care mi-a parut extrem de rau este Ralph. Inselat, ranit in orgoliul lui de barbat, are totusi puterea de a ierta infidelitatea Mayei si a-si dori un nou inceput alaturi de ea. 
 Putini barbati ar putea face acest sacrificiu de dragul unei femei.

 Caracterul lui Ralph chiar m-a impresionat, fiindca chiar daca a demonstrat si el ca nu este perfect, totusi avea o inima mare, capabila de iubire, uitare si iertare.


 Cu siguranta romanul ar fi avut alt sfarsit daca el nu ar fi decedat ca un erou pe campul de lupta, exact genul de moarte la care visase dintotdeauna.
 Dar banuiesc ca atunci romanul nu ar fi avut acelas farmec.
 Asa putem vedea o Maya de treizeci si sapte de ani reunita cu Rashad - adevarata ei dragoste si continundu-si iubire din urma cu paisprezece ani din desertul Arabiei.

O poveste emotionanta, incantatoare, captivanta si plina de aventura senzuala a Orientului.

2 comentarii:

  1. O poveste de dragoste frumoasă! Abia aștept să o citesc și eu, o am de puțin timp in bibliotecă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. O carte deosebita care te face sa visezi atat de frumos.

      Ștergere