Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

duminică, 1 mai 2016

Si bogatii plang ( volumul 1 ) de Ines Rodena

M-am bucurat nespus de mult atunci cand am gasit sa cumpar aceasta carte si am recitit primul volum cu mult drag.
" Si bogatii plang " a fost prima telenovela difuzata imediat dupa revolutie.
Cine nu isi mai aminteste de frumoasa Veronica Castro in rolul orfanei Mariana Villareal?
Povestea ei incepe destul de tragic, atunci cand tanara Marianna este alungata de Irma- mama vitrega odata cu moartea tatalui sau.
Aceasta dorea sa isi insuseasca averea care i se cuvenea Marianei, crezand ca nu exista nici un testament. Cand va afla ca totusi exista un testament, il va trimite pe Diego - amantul sau il cautarea fetei.
In schimb acesta avea propriul sau plan: acela de a se casatori cu Marianna si astfel a deveni el stapan pe imensa avere.
In acest timp, Marianna ajunge in casa lui don Alberto Sallvatierra unde va primi educatia care ii lipsea cu desavarsire,  dar va trai si drama primei iubiri odata cu dragostea pentru fiul acestuia - Luis Alberto.
Acesta are sentimente profunde pentru frumoasa fata, dar iubirea lor este condamnata din fasa din cauza verisoarei sale Ester, care isi dorea cu tot dinadinsul sa dispuna de bani familiei Sallvatierra si stia ca acest lucru se va intampla doar daca va deveni sotia lui Luis Alberto.
Profitand de faptul ca acesta avea darul betiei, Ester va minti spunand ca el a profitat de inocenta ei si acum ea asteapta un copil de la el.
Urmarea este o casatorie rapida intre Luis Alberto si Ester, deoarece cu toate argumentele aduse nimeni nu credea in nevinovatia lui.
Cei doi au o casatorie nefericita - camere separte, multe certuri si peste toate se afla drama dintre Luis Alberto si Mariana, desi iubindu-se cu adevarat, nu pot fi totusi impreuna.
Bineinteles ca Ester a mintit in privinta noptii petrecute cu Luis Alberto si implicit in privinta sarcinii, iar cum o casnicie nu se poate intemeia pe o minciuna, nici cei doi nu vor avea multe zile impreuna.
Volumul doi pe care abia astept sa il incep va aduce cu siguranta un final fericit intre cei doi indragiatiti si pedepsirea personajelor negative ( Irma, Ester, Diego, etc )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu