Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

vineri, 20 mai 2016

Daca as ramane de Gayle Forman


  Atatea am auzit despre cartea aceasta, film, reclama, incat astazi am decis sa o citesc si fiind destul de subtire ( 218 pagini ) am reusit sa o termin in trei ore.
  Ma asteptam la mai mult de la aceasta carte, dar practic intreaga poveste se rezuma la cateva idei lungindu-le mai mult decat este cazul.

  Avem practic si de ceva supranatural atunci cand spiritul fetei isi priveste propriul trup, lumea adunata in jur si se intreaba daca este cazul sa mai ramana?

  Subiectul este pe cat de simplu pe atat de trist.

  Mia- o tanara vilonista de saptesprezece ani, ramane orfana dupa ce isi pierde parintii si fratele intr-un cumplit accident.
  Aflata in coma, aflata intr-o lume a subconstientului, ea isi analizeaza viata pana in cumplitul accident ce i-a rapit familia.
 Aflam astfel despre prietenul ei Adam - un solist de trupa rock, prietenia cu Kat, dragostea ei pentru violoncel, aspiratia de a fi admisa la o celebra universitate, etc.



  In fiecare pagina Mia isi deschide sufletul si spune numai cuminte de profunda admiratie pentru mama, tata, fratele Teddy de opt anisori, care acum nu mai sunt printre cei vi.

  La capataiul patului ei vor plange pe rand, rugand-o sa ramana printre cei vi: bunicii, Adam, Kat, etc.
 Intr-un final Mia decide sa isi aduca spiritul inapoi in corp, fiindca moartea desi ar veni ca o binecuvantare, nu este totusi o alegere.  

  Chiar daca durerea acestei coplesitoare pierderi o va purtea de-a pururi in inima, Mia vrea sa lupte pentru viata ei si pentru a-si duce toate visele la realitate si de ai face pe parintii ei si fratior sa fie mandrii de undeva din cer de realizarile ei.

  O carte cutremurator de trista, draguta, dar nu exceptionala, pe alocuri putin plictisitoare.
  Oricum merita citita in special de adolescenti si acestei categori o recomand din toata inima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu