Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 7 aprilie 2016

Printesa Chimay - Colectia femei celebre

Sunt foarte incantata fiindca am reusit sa imi maresc colectia femeilor celebre cu o noua carte - " Printesa Chimay " de Anselm Bandy.
Povestea Clarei Ward, devenita printesa prin casatoria cu printul Horatiu Chimay, este extrem de tragica si la sfarsitul carti nu poti sa nu iti pui intrebarea: oare cat poate suporta o femeie in numele dragostei.
Horatio desi isi iubea nespus tanara sotie de doar nouasprezece ani, ramanea totusi pentru frumoasa Clara un om batran care avea de trei ori varsta ei.
Nu isi iubea sotul, iar de respect nici nu poate fi vorba, cand ea a ales sa fuga de acasa cu seducatorul Rino - un tigan, ridicat din patura cea mai de jos a tiganiei si care isi facuse un oarecare renume cantand la vioara.
Clara se bazase in toata aceasta fuga pe iubirea lui Rino si pe imensa avere lasata ei de tatal sau, un bogat industrias.
Cu toata increderea ea incredintase averea tiganului, care stia sa cheltuie, dar nu producea nimic.
Astfel trec zece ani si din averea imensa nu mai ramane nimic.
Obligata de tigan, Clara se duce la batranul ei sot sa ceara bani, dar acesta muri inainte de a-si schimba testamentul in favoarea ei.
Clara parasi maretul palat in care odinioara fusese stapana ca o cersatoare.
Astfel obligata de tigan ea devine o prostituata care se vindea pentru bani.
In zadar lupta impotriva destinului ingrozitor, caci nu gasea o cale de scapare.
Acasa o astepta tiganul Rigo luand-o in primire cu pumni si palme daca nu aducea destui bani pentru el.
Milionara de altadata devenise cersatoare si era nevoita sa intretina un barbat care ii risipise toata averea, si acum ea ratacea seara de seara pe strazi in cautarea unui client.
Intr-un final reuseste sa scape de Rigo cu ajutorul contelui Elemer Berkonyo si deveni sotia lui.
Dar dragostea lor supravietui doar cateva lui fiindca frumoasa Clara se imbolnavi grav si isi dadu sufletul in bratele lui.
Totusi murise fericita fiindca cunoscuse dragostea unui barbat care o salvase din situatia dificila in care se afla si o iubise mai presus de orice.
O poveste emotionanta despre sacrificiu, regrete prea tarzii, iluzii, durere, iubire si nu in ultimul rand speranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu