Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 14 aprilie 2016

Verisoara mea Rachel de Daphne Du Maurier.

Exista carti care iti raman in suflet , senzatia aceasta am simtit-o cand am terminat "
Verisoara mea Rachel " de Daphne Du Maurier.

Povestea este plina de mister si pasiune, toate acestea gravitand in jurul petsonajului principal Philip Ashley , cel care de altfel naraeaza intreaga actiune a romanului.

Romanul incepe atunci cand Philip ramane orfan si este crescut de varul sau Ambrose - mai in varsta cu 20 de ani decat el.
Philip ''reintors '' cu gandul la amintirea copilariei evoca cu nostalgie multe dintre intamplarile sale. Astfel aflam ca Ambrose a gost mai mult decat un simplu var pentru mai tanarul Philip; Ambrose ia tinut loc de parinti si barbatul care devenise acum Philip io datora lui.

Apoi actiunea avanseaza si descoperim un Philip la 24 de ani si un Ambrose ajuns la 43 de ani si chinuit de reomatism , obligat fiind ca pe timpul iernii sa calatoreasca in tari cu clima mai blanda pentru organismul lui slabit.
Un sejur in Florenta , casatoria cu Rachel , apoi moartea lui Ambrose va schimba dramatic cursul intregii actiuni.
Scrisorile primite de l a Ambrose il fac la inceput pe Philip sa o considere pe Rachel vinovata de moartea acestuia.

Dar............fiindca exista un dar.............venirea Racheleinsa locuiasca cu el , ii va schimba gandirea si tanarul Philip va ajunge sa se indragosteasca nebuneste de ea!
Cand va implini 25 de anin, Philip va renunta la tot pentru Rachel : casa , bani si bijuteriile din banca.
Ca o paranteza trebuie sa mentionez faptul ca Ambrose nu lasase nimic pentru Rachel.

Sfarsitul este trist pentru Rachel , va muri cu numele lui Ambrose pe buze. Acest sfarsit si mai ales ultimile ei cuvinte, ma fac sa cred ca Rachel nu se facea vinovata de moartea lui Ambrose si ca ea la iubit intr-un anumit fel.
Philip va ramane cu constiinta incarcata deoarece el fusese indirect vinovat de moartea lui Rachel ( stia ca podul este instabil si vu toate acestea nu ia atras atentia ) si bineinteles cu intrebarea " a fost sau nu Rachel vinovata de moartea varului sau ? ''

'' Verisoara mea Rachel '' de Daphne Du Maurier este o carte placuta , cu mult suspans , actiune , mister. O recomand din toata inima

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu