Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

marți, 12 aprilie 2016

Mostenire blestemata de Madeleine Brent

Vine un moment în viața când simți nevoia să citești și alt gen de cărți, astfel am ales " Comoară blestemată " de Madeleine Brent
Adăugați o legendă
, un roman plin de aventură,  intrigi și mult mister.
Deși face parte din colecția romantica a editurii Lider " Moștenire blestemată" nu este o carte romantica ci din contra, tinde sa aducă mai degrabă a roman de aventuri garnisit cu multa acțiune.

Personajul central al cărții este Lucy Waring fiica unor misionari englezi plecați în îndepărtata China pentru a oferi ajutor orfanilor de acolo.
Rămasă orfană din frageda pruncie, Lucy creste la misiune alături de alți orfani chinezi, pana în momentul în care doamna Prothero decedează iar ea se vede nevoita sa ia pe umerii ei sarcinile acesteia.
Nevoita sa fure pentru a asigura existenta celor douăzeci și patru de orfani, Lucy este prinsa și aruncata în închisoare.
Acolo îl cunoaște pe Nick Sabine, condamnat la moarte  care o va ajuta sa scape din închisoare, în schimbul căsătoriei.
Lucy accepta târgul și nu peste mult timp ajunge în Anglia, înfiata fiind de domnul Greshman și convinsa fiind ca este o tânără văduvă.
În Anglia, tânăra de șaptesprezece ani este antrenata într-o veche lupta dusa intre doua familii - Greshman și Falcon - o rivalitate care dura de peste șaizeci de ani, o ura lăsată moștenire de strămoși și care încă mai dăinuie în sufletul urmașilor.
Nucleul era reprezentat de o poezie și o harta care avea la baza descoperirea unei comori îngropate undeva în China.
Lucy reușește sa afle cheia ghicitorii și realizează ca acea comoara se afla chiar intre zidurile misiunii unde nu demult ea plecase.
Apariția lui Nick, soțul crezul mort ii va schimba complect universul lui Lucy care era hotărâtă sa accepte căsătoria cu Robert.
Prinsa intre doi bărbații, luptându-se cu multe pericole, aflata de multe ori la un pas de moarte, Lucy va reuși în finalul cărții sa aducă pacea în cele doua familii, sa împartă comoara și sa realizeze ca pentru Nick nutrea o dragoste pe cât de sincera pe atât de frumoasă.
Singurul personaj negativ al cărții este Robert Falcon, care suferea de adevărate crize de nebunie și care profita de naivitatea Lucyei pentru ai lasă impresia ca o iubește, când el de fapt tot ceea ce își dorea era descoperirea misterului care plană în jurul comorii.

" Comoară blestemată " este un titlul care rezuma în doar doua cuvinte întreg conținutul cărții.
O lectura deosebit de agreabila, cu multa acțiune și  plina de neprevazut, dar din păcate nu pot spune ca sunt un mare fan al cărților de acest gen!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu