Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 7 aprilie 2016

Propunere indecenta de Jack Engelhard




Romanul - pur psihologic - are un profund accent emoționant, dramatic, creionand crunta realitate a unei drame realmente banale, dar care poate distruge iubirea profunda dintre doi oameni.
Cum poate o tentație de moment transforma în fărâme o căsnicie solida?
Și cum poate fi iubirea astfel cumpărată și apoi totul aruncat la gunoi, atât de simplu, arat de absurd precum un întreg abis format din doua lumi la poluri opuse?
Pe de o parte cuplul sărac, dar cu dorința de îmbogățire și pe de alta parte un miliardar. Cei doi vor accepta oferta miliardarului și astfel frumoasa Joan va petrece cu sarmantul miliardar o noapte plina de pasiune în schimbul unei colosale sume de bani.
Dar după aceea noapte totul se schimba intre cei doi soți; incertitudinile, reproșurile și frământările sufletești vor fi la ordinea zilei și astfel cei doi ajung sa își spună adio.
Totul se năruie în jurul lor, toate planurile, idealurile, visurile; totul - totul se sparge precum un glob de cristal.
Ajung sa își vadă unul-altuia defectele, acele defecte care înainte treceau neobservate și din zi în zi se evita mai mult, ajungând pana la a dormi în camere separate pentru ca mai apoi sa realizeze ca totul este pierdut și nu mai pot trai unul lângă altul.
Amintirea acelei nopți era mereu, acolo lângă ei, nelăsând-i sa își trăiască iubirea în liniște și oricât ar fi încercat era imposibil de uitat.
Și totuși după câteva luni de despărțire ei se împaca, demonstrând astfel ca dragostea adevărată învinge orice obstacol.
Astfel in finalul romanului cei doi decid sa își mai acorde o șansă de a fi împreună, de a-și trai dragostea abandonata odată și sa șteargă cu buretele trecutul, acel trecut - mai exact acea noapte care le-a măcinat existenta atât de mult.
Fiindcă cei doi erau suflete pereche și astfel de inimi niciodată nu se despart ci uita, iartă și merg mai departe pe drumul iubirii ținându-se de mana.
In alta ordine de idei, acest roman este foarte interesant, mai ales latura psihologica a frământărilor sufletești creionata fila cu fila.
Simți astfel ca parcurgi acel abis al dezamăgirii, al abandonului și apoi al dulcei împăcări alături de personajele principale.
Un roman care cu siguranță rămâne în memoria noastră, ca și filmul de altfel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu