Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

vineri, 22 aprilie 2016

Copilul salbatic de Mary Jo Putney

Copilul salbatic de Mary Jo Putney .....o carte absolul incantatoare, care m-a captivat de la prima pana la ultima pagina.

Intr-un fel ii inteleg decizia lui Mariel de a nu mai vorbi, dar nu pot intelege de ce i-a lasat pe ceilalti sa intelegeaga ca ar fi nebuna!
A preferat sa traiasca intr-o lume doar a ei, inconjurandu-se de animale si de gradini. Lumea lui Mariel - o lume in care graiul nu conteaza, o lume in care ea isi manifesta dragostea neconditionata pentru gradinarit si animale, nu este inteleasa de cei din jurul ei. ,
Doar Dominic este cel ce intelege lumea ei si reuseste oarecum sa o sparga si sa o determine sa vorbeasca.
Puterea dragostei si mai ales speranta ar fi mesajul acestei carti.
Daca nu ar fi fost Dominic, poate ca Mariel nu ar fi avut curajul de a iesi din coconul ei si a demonstra tuturor ca ea nu este o nebuna, ci o femei stapana pe situatie.

Drama lui Mariel, este drama unui copil ce a fost martor masacrarii parintilor de la varsta de 5 ani. Traieste in captivitate 2 ani fiind apoi salvata de unchii ei.
Alege sa nu mai vorbeasca de la 5 ani si isi creiaza o lume a ei in care se simte apropiata de animale, gradinasi Kamal - indianul care o salveaza din masacru. Apoi apare Dominic si totul se schimba........lumea ei devine din imaginara in reala si amintirile revin. Astfel aflam ca uciderea parintilor ei este pusa la cale de fratele tatalui ei in dorinta acestuia de a ramane cu toata averea.
Ar mai fi de mentionat si schimbarea de roluri , intre Kyle si Domenic - ei fiind doi gemeni identici.

Daca la inceput Kyle mi se pare o fire mult prea autoritara, pe parcurs devine un personaj plin de dragoste, compasiune si iertare.
Este de apreciat iubirea lui Kyle pentru Constance, calatoria in Spania pentru ca aleasa inimii lui sa isi gaseasca linistea pe pamantul stramosesc, casatoria acestuia cu ea cand aceasta se afla pe patul de moarte si inmormantoarea acesteia sub portocali pentru ca in viata mereu o alinta " portocala mea".
Spre sfarsitul cartii multe secrete ies la iveala.....Aflam asrfel ca Kamal este un print indian care renunta la tron pentru a fi alaturi de Mariel, simtindu-se oarecum vinovat ca a participal la masacrarea parintilor ei si dorind sa isi purifice sufletul impovarat.......Aceste sentimente ii imbratiseaza atunci cand o prinde pe copila Mariel in varsta de 5 ani de l a fereastra in flacari.
Ultimile file din " Copilul sabatic " sunt pline de fericire pentru personajele principale. Dominic si Mariel se casatoresc, Kyle alege sa viziteze meleaguri noi si unchiul cel rau moare cazand in haul din vechiul castel.

In concluzie pot spune ca " Copilul salbatic " este un roman plin de romantism, mister, dramatism, descrieri minunate si nu in ultimul rand o carte pentru cei sentimentali, cei ce iubesc aventura si cei care inteleg cu adevarat vraja iubirii si a sperantei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu