Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

duminică, 24 aprilie 2016

Povara loialitatii. Adevarata iubire a lui Richard al III - lea

Exista iubiri care nu se uita niciodata, chiar daca indragostitilor nu le este dat sa ramana impreuna.

O astfel de dragoste a luat nastere si intre Anne Harrington si Richard, duce de Gloucester - fratele mai mic al regelui Edward.
Puterea pasiunii se naste in ei inca din adolescenta, cand Anne avea cincisprezece ani si Richard saptesprezece ani.
Insa destinul ii va desparti, insa nu inainte ca Anne sa ii fi daruit doi copii.
Anne este casatorita de tutorele ei cu fiul lui, mai mic decat ea cu opt ani si Richard se casatoreste cu Anne Neville - o mostenitoare foarte bogata.
Dupa moartea fratelui sau, Richard este incoronat rege, iar peste cativa ani cand sotia si fiul care il avea cu aceasta decedeaza, se reintoarce la prima lui dragoste Anne Harrington.
Insa destinul ii va desparti din nou fiindca Richard este omorat de adersarii sai, iar Henric Tudor ii va lua locul pe tron.
In aceste conditii Annei nu ii mai ramane decat sa se reintoarce langa tanarul sau sot si sa isi accepte propriul destin alaturi de copii ei vitregi conceputi de acesta cu o servitoare.
Totusi ea se consola cu gandul ca copii ei cu Richard - John si Katherine - erau teferi si la un moment dat se va reuni cu ei. Tatal lor avusese inspiratia de ai ascunde odata cu izbucnirea razboiului.
Amintirea adevaratei sale iubiri va danui in sufletul ei pana va parasi aceasta lume.
Nu putea crede ca o viata traita doar pe jumatate era pierduta pentru totdeauna.
Richard trebuia sa fie pe undeva.
Poate cu Anne Neville si cu Edward fiul lor sau poate intr-un loc pe care ea nu l-ar putea intelege vreodata sau poate ca inca era aici cu ea.


Fiindca nu-i asa? Adevarata dragoste nu se uita niciodata, ea ramane scrisa in suflet si in stele, vapaia ei arzand de-a pururi in puterea amintirii si a sperantei ca intr-o zi si intr-o alta lume iti vei putea regasi sufletul pereche.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu