Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

vineri, 1 aprilie 2016

Ultima scrisoare de dragoste de Jojo Moyers

'' Ultima scrisoare de dragoste " este al doilea roman pe care il citesc de scriitoarea Jojo Moyers.
La fel ca primul roman ( " Jertfa iubirii " ) si acesta din urma m-a incantat nespus de mult si a fost o adevarata placere sa il citesc de la prima pana la ultima pagina.
Asadar, dupa doua romane " devorate " , pot afirma cu certitudine ca Jojo Moyers se numara printre scriitoarele mele preferate!
" Ultima scrisoare de dragoste " este o carte incantatoare si incarcata de emotii!


De la primele filefacem cunostinta cu Ellie Haworth, o ziarista de 32 de ani, care gaseste in arhivele ziarului " Nation " ( la care lucra ) , o scrisoare din data de 4 octombrie 196

0 al unui barbat ( Anthony O' Hara , poreclit Boot ), destinata unei femei casatorite ( Jennifer Stirling ).

Scrisoarea de la Anthony catre Jennifer era plina de dramatism si sensibilitate; el isi punea in mainile ei soarta, instintand-o totodata ca va accepta un post al ziarului si ca o va asyepta la gara.......... Tot ceea ce isi dorea era ca Jennifer sa il insoteasca. Totodata el vede in acceptarea unui post si o fuga, deoarece nu mai suporta sa o vada alaturi de sotul ei.

Jennifer decide sa il paraseasca pe Laurence; dar pe drumul spre gara are loc un accident si ea devine amnezica.
Cel care va profita de amnezia ei va fi sotul Laurence. Acesta descopera scrisorile lui Anthony si pune stapanire pe casuta numarul 13 prin care Jennifer si Anthony pastrau legatura.
Descoperirea catorva acrisori o vor face pe Jennifer sa isi aminteasca de Anthony si de marea dragoste pe care o aveau unul pentru celalalt.
Jennifer decide sa isi paraseasca din nou sotul; dar acesta ii spune ca nu are unde pleca deoarece Anthony murise in acel accident.
Jennifer il crede si ramane alaturi de Laurence.
Ea nu avea alta posibilitate..........In acei ani ( 1960) ea depindea financiar de sotul ei si nu stia sa faca nimic altceva decat a da bine in societate! Era o femeie casnica, sotia unui sot bogat, avea menajera si singuta ei grija era aceea de a ramane frumoasa precum un accesoriu!

Astfel trec patru ani si Jennifer naste si o fetita - Eliza.
Dupa patru ani, Jennifer se reintalneste cu Anthony ( cel pe care il credea mort ) si socul reintalnirii ii zdruncina sufletul si temelia vietii de pana acum!
Pentru a doua oara, Anthony o roaga sa isi paraseasca sotul, dar Jennifer refuza.
Il iubea cu obforta incredibila de care nu se credea capabila, dar........fiindca exista un dar, se gandea in acelas timp la Eliza - fetiya ei de doi anisori. Laurence nu i-ar fi dat-o !
Descoperirea unor lucruri '' necurate '' la serviciul lui Laurence, o fac pe Jennifer sa isi ia fetita si sa il paraseasca definitiv. Laurence nu are alta solutie decat sa accepte solutia deoarece stie ca odata aflate unele lucruri si el si cariera lui ar fi distruse! Asadar Laurence si Jennifer nu divorteaza, dar aleg sa isi traiasca restul vietii separat.
Devenita oarecum libera, Jennifer incearca sa-l gaseasca pe Anthony ....... Dar nu il gaseste!

Cei de la ziarul la care Anthony lucra o mint, spunandu-i ca acesta este in Vongo ca corespondent de raxboi! Fiind constienta de conflictele din Congo existente in acei ani, Jennifer il va crede mort!
Astfel trec 40 de ani............
Spre finalul cartii cei doi indragostiti se reintalnesc. Nu mai sunt tinerii de altadata, dar iubirea lor este de aceeasi intensitate.
In cazul lui Anthony si a Jenniferei nu se aplica zicala " ochii care nu se vad se uita ". Ei nu se vad o viata de om ............dar niciodata nu si-au uitat dragostea!

In alta ordine de idei, in paralel, Jojo Moyers ne creioneaza povestea Elliei.
Povestea Elliei este asemanatoare cu cea a Jenniferei...........in sensul ca Ellie este indragostita de John - un barbat casatorit si tatal a doi copii!
Scrisoarea si povestea de cragoste dintre Jennifer si Anthony o vor ajuta pe Ellie sa ia decizia corecta! Ea va decide sa nu mai fie a concea roata la caruta in relatia ei cu John si sa il imparta pe acesta cu o sotie si doi copii.
Finalul romanului este unul cat se poate de fericit!
Anthony si Jennifer reintalniti dupa 40 de ani raman impreuna si Ellie se desparte de John si isi gaseste fericirea alaturi de Rory - un tanar si frumos bibliotecar!

" Ultima scrisoare de dragoste " de Jojo Moyers este o carte plina de emotii, care reuseste sa sensibilizezebchiar si cele mai putetnice inimi.
Recomand din toata inima acest roman.
Este o carte care implica mister si imbina in mod placut trecutul cu prezentul!
Si, nu in ultimul rand, mesajul acestei carti este unul foarte profund.........acela ca adevarata dragoste nu moare niciodata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu