Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

sâmbătă, 2 aprilie 2016

Anotimpul regasirii de Sarah Jo

In aceasta dimineata, in drum spre serviciu, am terminat o noua carte absolut incantatoare......
Este vorba despre Anotimpul regasirii de Sarah Jo. 

Chiar ma bucur ca am citit acest roman....este absolut spectaculos, actiunea te tine in priza, multe rasturnari de situatie si cand am terminat-o mi-a parut rau ca s-a terminat smile emoticon 

Nu as fi crezut niciodata ca un roman atat de bun, va fi descoperit duminica intr-un cos cu reduceri la doar 5 lei!!!........Stai si te intrebi ce mai reprezinta cultura in ziua de azi? Cum poate un roman atat bun sa fie aruncat la gramada si sa fie taxat la un pret atat de mic?

In fine....sa revin la aceasta carte........
Cum spuneam si mai devreme Anotimpul regasirii este un roman absolut captivant de la prima pana la ultima pagina si nu exagetez spunand asta.


Personajul principal este Emily Wilson, o tanara de 30 de ani, autoarea unui roman de succes, divortata de un sot infidel. Pentru a uita trecutul, ea decide sa isi petreaca o luna cu matusa sa Bee, pe insula Bainbridge. 


Aici va descoperi, intr-un sertar un jurnal din anul1943. Citind din el va descoperi povestea Estherei Littleton si va fi impresionata de dragostea profunda dintre aceasta si Eliott; o iubire cum rar se poate intalni.....dar viata le rezerva multe surpize si dezamagiri.

Citind paginile jurnalului, Emily va avea posibilitatea sa se intoarca in trecut, al intelege si mai ales a putea impaca trecutul cu prezentul si a avea propria ei sansa la dragoste si fericire, descoperita, pe insula, in persoana lui Jack.
C

hiar daca se iubeau nespus, Esther si Eliott nu au sansa la fericire. Esther crezand ca Eliott ii este infidel, acceptacererea in casatorie a lui Billy si are un copil cu acesta. Indurerat Eliott pleaca la razboi incercand sa o uite, sa uite cat demult inseamna ea pentru el.......Nu reuseste si se intoarce. Esther devine amanta lui Eliott, iar Billy cand afla ii cere sa plece de langa el si copilul lor! Indurerata pleaca intr-o calatorie parca fara sfarsit, sperand ca la capatul ei va ramane cu Eliott mai ales ca ii astepta si copilul. Dar soarta a fost nedreapta si de aceasta data in privinta lor si ajungand la Eliott il gaseste pe acesta cu Frances - prietena ei. Indurerata porneste din nou la drum, si cu putin ajutor din partea lui Henry isi insceneaza moartea!
Chiar daca dragostea dintre Esther si Eliott a fost sortita esecului, iubirea dintre Emily si Jack va dainui. Chiar daca trecutul a fost unul trist, prezentul va fi infloritor.

A fost o adevarata incantare sa citesc acest roman, mi-a ramas in suflet si in minte si nu pot decat sa sper ca si urmatoarele carti pe care le voi citi sa fie la fel de placute, cu un mesaj atat de clar si de profund.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu