Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 7 aprilie 2016

Vartejul pasiunii de Victoria Holt


Ca in majoritatea scrierilor sale, se imbină dintr-un mod extrem de plăcut iubirea cu suspansul, emoțiile cu intrigile si numai finalul va dezlega multe mistere.
O poveste frumoasă cu si despre două surori - Francine și Pippa - care rămase orfane vor fi crescute de tiranicul lor bunic.

Pe acesta nu îl cunoscuseră niciodată fiindcă el le repudiase tatăl si îl dezmoștenise atunci când el trecuse peste cuvântul lui si își alesese singur soția - o femeie simpla, săracă, dar pe care o iubea din toată inima.
Curând nepoatele vor înțelege ca bunicul face legea și pentru a nu fi obligată să îl ia de soț pe vărul Arthur , Francine decide să fugă cu baronul Rudolph.

Rămasă singura , Pippa se consolează cu puținele scrisori primite de la sora ei mai mare si afla astfel ca aceasta se căsătorise cu Rudolph și devin parintii unui băiețel.
Anii trec si Pippa ajunge la vârstă de șaptesprezece ani, zi in care tiranicul bunic ii dă un ultimatum: ori se căsătorește cu vărul Arthur, ori va părăsi acea casă fără un ban.
Imediat după această ceartă bunicul moare ars, iar mulți o învinovățesc pe nepoată, însă finalul va demonstra că Arthur era cel vinovat.
Nici el nu dorea căsătoria cu Pippa fiindcă iubea altă femeie alături de care avea deja un bebeluș.

Dupa moartea bunicului, Pippa având o mică moștenire de la bunica ei, decide să plece în regatul Bruxenstein, pentru a afla adevărul despre moartea sorei sale si a cumnatului și a le găsi copilul.
Va reuși să ducă planul la bun sfârșit si își va găsi totodată si ea fericirea alături de baronul Sigmund.
Ceea ce atrage cel mai mult la acest roman este tocmai povestea plină de suspans, un mister învăluit în ceață, fiinalul cu totul neașteptat și toate acestea condimentată precum un vârtej al pasiunii.
Este un roman al iubirii dintre două surori orfane, o iubire care continuă dincolo de moarte.

" Vârtejul pasiunii " de Victotia Holt este o carte a prieteniei, a speranței, a conspirațiilor , intrigilor , dezamăgiri lor și nu īn ultimul rând a luptei pentru adevăr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu