Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

marți, 26 aprilie 2016

Domnisoara Charteris de Florence L.Barclay

  Fiindca Florence L. Barclay ramane una dintre autoarele mele preferate, nu puteam lasa sa treaca mult timp pana sa inchei o noua carte scrisa de ea.

Asa cum ii spune si titlul, personajul central al romanului este domnisoara Charteris - o frumoasa si inteligenta femeie de treizeci si sase de ani care ocileaza intre datorie si dragostea pentru Guy Cehea - un aviator cu zece ani mai tanar decat ea.
Timp de sapte zile tanarul se va lupta sa o cucereasca, dar abia in ultima zi va reusi atunci cand un cosmar o va face pe aleasa lui sa realizeze ca dragostea este mai presus de toate.

  Ca si in celebrul roman " Mataniile " si aici se urmareste aceas traiectorie: iubire, datorie, sacrificiu, constiinta, etc.
Asadar cum am afirmat mai sus, Christobel Charteris duce o lupta invizibila din care iubirea va iesi invingatoare.
Finalul - asa cum de altfel sun obisnuita din scrierile lui Florence L. Barclay - este plin de emotii.
  Atunci Christobel relizeaza ca in fata acestui minunat sentiment numit iubire, diferenta de varsta nu are nici o importanta.
  Ceea ce este cu adevarat important este ca aici, langa tine se afla un suflet cald si iubitor care va fi al tau toata viata, alaturi de care vei trai cele mai dulci momente si care va fi acel umar care va reprezenta sustinerea ta in acele momente cand lacrimiile iti vor zgudui puterea.

  O viata fara iubire nu valoreaza nimic, este precum un ocean lipsit de apa, o planta fara pamant, un chip care resimte durerea fara insa a imbratisa puterea tamaduitoare si binecuvantata a lacrimilor.
O carte minunata cu o tema deosebita, incantatoare care merita citita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu