Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

vineri, 8 aprilie 2016

Suflete regasite de Ulrike Jonsson.

Tocmai am terminat de citit ultima fila din romanul
Suflete regasite de Ulrike Jonsson.
Desi are ca tema un subiect trist - moartea sotului, pe parcurs se incarca cu mult optimism. 
De la primele pagini facem cunostinta cu Myrtle - o femei de 57 de ani devenita vaduva dupa 40 de ani de casnicie. Multi cred ca Myrtle si Austin au avut o casnicie fericita...... Dar dupa mortea lui Austin multe adevaruri incep sa iasa la suprafata! Aflam astfel ca a fost mai mult o casnicie de convenienta, Myrtle fiind practic obligata de parinti sa il i-a de sot pe Austin, desi nu il iubea.
Ne intoarcem in timp, in anul 1965 si facem cunostinta cu tanara Myrtle - o adolescenta de 16 ani, care are nenorocul sa se indragosteasca de un ofiter casatorit si tata a doua fete. Acesta o seduce si ea ramane insarcintata. Parintii lui Myrtle intrevad casatoria acesteia cu Austin precun portita salvatoare de anucadea prada rusinii.
Asadar Myrtle traieste 40 de ani in umbra sotului, adaptandu-se total tabieturilor acestuia, fiindu-i oarecum recunoscatoare,dar totodata neavand vreun sentiment de iubire pentru el.
Le cunoastem si pe cele 2 fiice ale Myrtlei si aflam si Gillian nu este fiica lui Austin, ci al ofiterului; iar Beth - fiica maimica este lesbiana!
In alta ordine de idei, nu il considet afi un roman trist,ci o carte cu un mesaj puternic..........aceea ca la orice varsta exista sansa unui nou inceput si al gasirii unui suflet pereche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu