Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

vineri, 15 aprilie 2016

Pacatul de Josephine Hart

" Pacatul " este al doilea roman de

Josephine Hart care il citesc cu mult drag.
Ca si in " Iubire otravita " si in " Pacatul " accentul cade asupra trairilor personajului principal, in cazul nostru Ruth.

Pagina cu pagina suntem indirect alaturi de Ruth si incercam sa ii intelegem acea latura plina de egoism care o are impotriva lui Elizabeth Ashridge.Aceasta dupa moartea parintilor ei intr-un cumplit accodent, a fost infiata la varsta de 1 an de parintii lui Ruth si astfel devine sora ei mai mare.

Inca din frageda pruncie Ruth este geloasa pe Elisabeth si odata cu inaintarea in varsta acest sentiment se va accentua.
Ruth isi va dori tot ce are Elisabeth si in final il va fura pana si pe Charles Harding - barbatul langa care ea isi gasise consolarea dupa moarte lui Hubert - sotul cel iubit.
Nici macar moartea prin inecare a lui Stephen si Willian ( copilul lui Elisabeth si al lui Ruth ) nu le va apropia pe cele doua surori.
Abia atunci in urma acestei duble tragedii, toata ura lui Ruth impotriva lui Elizabeth iese la suprafata.

O ura mocnita care va razbate cu toata forta in firava Elisabeth care va alege sa nu se apere impotriva avalansei de palme ale lui Ruth.
Fire pacifista Elisabeth alege sa treaca cu vederea rabufnirile lui Ruth dperand ca aceasta va intelege cat de mult greseste.
Dar dupa ce afla de relatia dintre Ruth si sotul ei Charles, Elisabeth intelege ca o ura precum cea care o simtea Ruth pentru ea nu se poate schimba niciodata in dragoste.
Va lua singura solutie care ii va putea oferi niste ani linistiti: il cedeaza pe Charles lui Ruth si ea pleaca singura in alta tara.
Avandu-l pe Charles doar pentru ea, stiind-o pe Elizabeth departe, Ruth simte ca ii lipseste ceva: prezenta lui Elizabeth de la care nu mai putea fura nimic acum.
Trec ani si Elizabeth moare de cancer, iar Ruth decide sa ramana alaturi de Charles desi nu il iubea, dar numai gandul ca el a apartinut odata lui Elizabeth o face sa continue aceasta relatie atat de bolnavicioasa pentru amundoi.

Un roman extrem de coplesitor, impresionant, care ne creioneaxa tot ce se gaseste in geografia noastra interioara.
Sunt atat de multe si diversificate pasaje ale inimii.
In suflet ne cautam bucuriile de-a lungul vietii, iar cine are norocul sa le gaseasca, curge lin, precum o apa linistita peste o piatra, pana in adancul luminos al fiintei sale.
Inca din frageda pruncie Ruth este geloasa pe Elisabeth si odata cu inaintarea in varsta acest sentiment se va accentua.

Ruth isi va dori tot ce are Elisabeth si in final il va fura pana si pe Charles Harding - barbatul langa care ea isi gasise consolarea dupa moarte lui Hubert - sotul cel iubit.Nici macar moartea prin inecare a lui Stephen si Willian ( copilul lui Elisabeth si al lui Ruth ) nu le va apropia pe cele doua surori.Abia atunci in urma acestei duble tragedii, toata ura lui Ruth impotriva lui Elizabeth iese la suprafata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu