Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

sâmbătă, 5 martie 2016

Daruri periculoase de Mary Yo Putney

De ceva vreme nu mai citisem un roman de Mary Yo Putney și " Daruri primejdioase " a fost pe cât de scurt, pe atât de încântător.
Povestea este destul de simpla, amuzanta și garnisita cu zâne, tărâmuri fantastice.
Leah este o tânără de douăzeci și unu de ani care își dorește un singur lucru pe lume: sa fie frumoasa și astfel sa își poată găsi și ea un soț.
Cântând la harpa în pădure se întâlnește cu Ranulph - lordul zânelor care o transforma intr-o încântătoare domnita, capabila sa farmece orice bărbat.
Leah se indragosteste de Duncan și pe cale sa se căsătorească cu el.
Dar neacceptand condițiile impuse de Ranulph pentru plata frumuseții, ea se trezește din nou în vechiul corp - banal și neatrăgător.
Este destul de îngrijorată crezand ca Duncan acum văzând- o urata o va respinge, dar acesta este de-a dreptul vrăjit de noua ei " frumusețe " fiindcă și el la rândul lui fusese fermecat de Kamana - o zâna indiana.
Povestea se încheie în modul deja consacrat al lui Mary Yo Putney cu un happy end triumfător: Leah și Duncan se casatoresc,  iar Ranulph își găsește adevărata fericire alături de Kamana, pe care o va lua pe tărâmul fermecat al zânelor pentru a-i deveni consoarta.
Deși nu este unul dintre cele mai bune romane ale lui Mary Yo Putney, " Daruri periculoase " este totuși un roman care te binedispune prin fiecare pagina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu