Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 31 martie 2016

Printre portocali de Vicente Basco Ibanez.

Ultimul roman citit este " Printre portocali " de Vicente Basco Ibanez. Este prima carte care o lecturez de acest scriitor si trebuie sa recunosc ca m-a surprins in mod placut.
Romanul este destul de interesant nu datorita povestii de dragoste ditre Rafael si Lorena, ci datorita imaginii coruptiei care poate atat de bine schimba un om.

Preferati nu i-am avut nici pe Rafael, nici pe Lorena ; ceea ce m-a captivat a fost stilul scriitorului si asta m-a determinat sa intorc cu nerabdare fila cu fila in aflarea deznodamantului.

La inceputul scrierii vom descoperii un tanar ( Rafael Brull ) n studios, timid, ascultator ; iar mai apoi un barbat indragostit nebuneste de frumoasa Lorena pentru ca la finalul cartii sa facem " cunostinta " cu un Rafael total schimbat - un deputat corupt, chel, gras si imbatran

it prematur.

Lorena este creionata de autot ca o tanara frumoasa, inalta, blonda cu ochii verzi ; o artista, o cantareata cu o voce Dumnezeiasca. Ea avusese multi iubiti si nu putea ramane mult timp intr-un singur loc.

Rafael Brull se indragosteste din prima clipa de ea si este afectat de respingerea ri. Lorena jura ca nu il poate .iubi, dar mai apoi ajunge sa tina cu adevarat la el.
Dragostea lor nu va fi una fericita.
Lorena va calatori prin lume devenind celebra datorita vocii si farmecului ei ; iar Rafael se va casatori cu aseasa mamei sale si va ajunge tatal a trei copii.
Lorena si Rafael se reintalnesc dupa opt ani de zile.

Desi aveau amundoi 34 de ani , timpul ii svhimbase in mod diferit!
Lorrna era la fel de frumoasa ca in trecut , iar la polul opus era Rafael........imbatranit, chel, gras,cu riduri.
Finalul romanului " Printre portocali "este pe cat de comic, pe atat de trist pentru deputat.
El incearca o ultima apropiere fata de frumoasa Lorena , dar este respins cu batjocora!

Se despart precum vechi cunostinte........fiecare luand-o pe drumul sau.
Asadar, Rafael spunea adio tuturor iluziilor pe care femeia aceea le lua cu sine intorcandu-i spatele ! Adio dragoste ! Adio tinerete ! Nu se putea vonsola decat cu viata lui de deputat, de sot si tata ............si sa se ingrase sub aparenta lui de om serios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu