Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

miercuri, 23 martie 2016

Iubiri clandestine de Judy Astley

Nu stiu in ce categorie sa incadrez "
Iubiri clandestine" de Judy Astley. Tocmai ce am terminat-o si ma gandesc ca nu m-a impresionat prea mult, dar nici nu pot a sa afirm ca este o carte proasta.


Este mai mult un roman psihologic care descrie trairile fiecarui personaj in parte, asa ca aviz amatorilor de romane pshilogice.

Personajul central este Sara, o femeie de 45 de ani, casatorita de 25 de ani cu fostul ei profesor de arta Conrad - un pictor celebru- ajuns acum la venerabila varsta de 70 de ani. Cei doi au doua fiice Pandora ( 24 de ani ) si Cassandra ( 21 de ani si mama unui baietei de 6 luni).
Pe parcursul celor 220 de pagini descoperim trairile fiecarui personaj in parte.

Astfel descoperim ca Conrad isi planuieste moartea considerand ca a trait destul; Sara incepe o aventura cu Ben - un barbat de aceasi varsta cu ea, Cassandra isi paraseste iubitul si se muta cu fiul ei in casa parinteasca si Pandora e nemultumita de job si pune bazele unei relatii noi si nu in ultimul rand Lizzy - sora de 55 ani a Sarei- inca isi cauta jumatatea!Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca cel mai simpatic personaj este Conrad! Are tot felul de ganduri morbide, dar prin ele nu facea decat sa atraga atentia celorlalte personaje asupra lui..... Cum demonstreaza de altfel si finalul........el nu dorea sa moara, ci sa aiba certitudinea ca este incontinuare iubit de mai tanara lui sotie.

O carte potrivita pentru varste mai inaine, care pot intelege mult mai profund dilemele casniciei Sara - Conrad. Pe mine aceasta carte nu m-a prea impresionat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu