Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 3 martie 2016

Gran Canaria ' de A.J.Cronin

Poate pentru multi "
Gran Canaria '' de A.J.Cronin este o carte plictisitoare , dar mie mi s-a parut un roman psihologic incantator.
Personajul central este doctorul Harvey Leurh , care fusese implicat intr-un urias scandal profesional , ramasese fara servici si incercand sa uite isi inecase amarul in alcool.
Prietenul lui Ismail il trimite intr-o minuvacanta in Gran Canaria.
Acolo se indragosteste de Mary Fielding - o frumoasa tanara de 24 de ani , casatorita de la 18 ani cu aristicratul Michael. Harvey o va salva de la moarte ( aceasta se imbolnavise de friguri galbene ) printr-o transfuzie de sange si intr-un final vor ramane impreuna.
Desi cititorul este tentat sa creada ca Mary va ramane alaturi de bunul, bogatul si intelegatorul Michael , Cronin va aduce odata cu ultima fila si un final fericit pentru cei doi indragostiti.
'' .... Se auzu un scartai in tacerea casei - un scartait slab , ca de pasi usori prin vestibul ... In camera plutea o unda de parfum distinct , imbatatir. Era parfumul florilor de frezie...''
Fiindca imi place foarte mult cum scrie A.J.Cronin , am sa citesc si " Castelul palarierului '' cat de curand ! Deocamdata este in biblioteca si isi asteapta cuminte randul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu