Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

miercuri, 2 martie 2016

Iubire oarba de Wilkie Collins

Tema pe care Wilkie Collins o abordeaza in " Iubire oarba " este destul de intalnita si in viata reala si anume dragostea oarba, o iubire care nu tine cont de nimeni si de nimic.

Eroina din acest roman este Iris Henley , o aristocrata frumoasa si tanara , care se indragosteste de vicleanul Harry Norland - un om plin de vicii si inselatorii , dar foarte atragator.

Desi Iris este curtata de Hugh Montjoy , un tanar bogat si cultivat , ea refuza cererea in casatorie a acestuia.
Impotriva vointei tatalui ei , Iris va deveni sotia lui Harry.
Dragostea oarba o va face pe Iris sa fie in mod indirect partasa la o crima.
Tarziu , constiinta o va mustra si va decide sa il paraseasca pe Harry. Va deveni sotia lui Hugh , dar ea va pastra intr-un sertaras o suvita din parul fostului sot.......pentru ca asa cum afirma si autorul iubirea este oarba !

" Doar un singur lucru nu spusese Iris nimanui : ca intr-un sertaras , ascunsa de privirile celorlalti , pastrase o suvita din parul lordului Harry Norland. De ce ? Pentru ca , din pacate , iubirea oarba , nu trece , nu se stinge si nici nu se uita !"

Trebuie sa recunosc ca la inceputul romanul mi s-a parut destul de plictisitor si cu o actiune foarte incalcita. Apoi , dupa ce am trecut de jumatate , " Iubire oarba " m-a captivat pe deplin.



O recomand din draga inima tuturor iubitorilor de lectura si a scriilor lui Wilkie Collins.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu