Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

sâmbătă, 19 martie 2016

Louise de Coburg - Colectia femei celebre

Gingasa si frumoasa printesa Luisa, fiica regelui Belgiei, a imbratisat o viata trista odata cu casatoria cu printul Filip de Coburg.
Tanara implinise abia saptespreze ani cand deveni sotia lui, a fost o castorie lipsita de iubire, intreprinsa numai din motive politice ca multe altele din vremea aceea.
Peste ani ea darui sotului ei doi copii: un baiat si o fata.
Copii o ajutau pe frumoasa printesa sa accepte mai usor singuratate in care o lasa sotul ei si tirania soacrei sale alaturi de care locuia.
Asprimea si raceala cu care atat sotul cat si soacra ei o tratau. Ii zdruncinara cu totul nervii.
La toate acestea se mai adauga faptul ca tatal ei, regele Belgiei, un dintre cei mai bogati oameni din lume, in folosul caruia se exploata statul Congo, nu mai vroia sa-i dea bani pentru a-si satisface gusturile ei costisitoare.
Luisa era foarte cheltuitoare, i se retrasera toate mijloacele banesti si de multe ori era nevoita sa faca imprumuturi mici chiar la cameristele ei.
Timp de sapte ani va fi internata intr-un ospiciu de unde va evada cu ajutorul amantului ei Matasici.
Vreme indelungata cutreierasa lumea fara odihna, de teama de a nu fi descoperiti.
Sanatatea printesei suferise din pricina vietii zbuciumate pe care o dusese si abia acum langa Matasici incepuse sa se intremeze si sa-si potoleasca nervii zbuciumatda
Fericirea lor n-avea sa dureze mult, caci soarta neinduratoare ii urmarea neincetat.
La un an dupa moarte lui Matasici, starea Luisei se inrautati si dupa o scurta suferinta printesa Luisa de Coburg trecu in imparatia linistii si fericirii vesnice la varsta de saizeci si patru de ani.
O inima iubitoare si fierbinte incetase sa mai bata, insa amintirea ei a ramas vie in sufletele acelora care i-au cunoscut bunatatea si farmecul intregii sale fapturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu