Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

luni, 14 martie 2016

Ecaterina I - Colectia femei celebre

P
ovestea Martei - viitoarea Ecaterina a Rusiei - începe in anul 1702 când o frumoasă tânără de cinsprece ani devine soția unui soldat.
După moartea acestuia ea devine amanta generalului Bauer, dar acesta se plictisește foarte repede de ea, o cedează prințului Alexandru Danilovici Mencilov, pentru ca mai apoi acesta să renunțe la ea în favoarea țarului Rusiei - Petru cel Mare.
Fiind protestantă, ea trece la religia ortodoxă devenind Ecaterina.
Îi dăruiește lui Petru trei fiice , iar acesta se va căsători cu ea lasand-o pe ea conducătoarea Rusiei după moartea sa.
În fața mormântului Ecaterinei, nimeni nu își mai amintește că fusese o ființă fără nume, din clasa de jos, care trecuse prin multe mâini până sa ajungă in cele ale țarului.
Dar mâinile acestea, care o ridicaseră de la alcov la tronul Rusiei, fuseseră mâini de fier.
Pe tot parcursul romanului iese în relief atât dragostea ei pentru Petru, cât și curajul care il insuflă puterea iubirii.
Astfel ea nu se dă in lături de la nimic, nici chiar de a se culca cu vizirul turcilor pentru a-și salva bărbatul iubit!
Este o femeie puternică, o femeile din popor, care și-a depășit condiția și a avut noroc să devină soția lui Petru și apoi țarină Rusiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu