Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 18 februarie 2016

Zile fericite de Mazo De La Roche

Romanul "
Zile fericite " de Mazo De La Roche face parte din seria cronicilor de familie , grupate sub numele " Jalna ''.

In acest al doilea volum , scriitoarea canadiana isi centreaza actiunea in jurul aventurilor celor patru copii ai Adelinei si Philip Witoak.
Trec zece ani de la actiunile desfasurate in primul volum ( '' Un nou inceput '' ) si acum firul epic se creioneaza pe fundalul incheierii Razboiului Civil din Statele Unite ale Americii.
La Jalna isi vor gasi refugiul si doi proprietari de sclavi : Lucy si Curtis Sinclair ; luam parte si la o poveste de dragoste intre o tanara si frumoasa sclava Anabelle si un indian Tite.
Dar , asa cum spuneam mai sus intreaga actiune este centrata mai mult pe cei patru copii ( Augusta - numita Gussie , Nicholas , Ernest si mezinul Philip ) ; care isi dezvolta personalitatea printr-o serie de nazdravenii care de multe ori pun rabdarea parintilor la grea incercare.
Punctul culminant este fuga copiilor de acasa ( deoarece nu erau de acord cu decizia parintilor de ai trimite la scoala in Anglia ) si incercarea lor de a traversa raul spre granita americana. Tentativa esueaza , copii sunt salvati ...........dar aceasta incercare ii va face sa inteleaga mult mai bine viata , sa isi imbogateasca considerabil experienta si sa se mzturizeze.
O carte fermecatoare , plina de candoare jucausa , umor , aventura si nu in ultimul randsuspans. Merita citita deoarece are minunatul dar de a te binedispune si a te ajuta sa vezi partea placuta a vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu