Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 4 februarie 2016

Iubire otravita de Josephine Hart

Ce poate face iubirea obsesiva din viata unui om?
Doctorul Stephen Fleming avea titul: o sotie frumoasa, doi copii reusiti, bani si nu in ultimul rand renume.
Daca ar fi murit la 50 de ani ar fi fost un medic si politicial de renume, ar fi fost cineva care si-a adus contributia si a fost iubit de sotia Ingrid si copii sai Martyn si Sally. 
Dar nu murise, lucru pe care majoritatea celor care ii cunosc povestea il considera o tragedie.
Atunci cand Martyn, in varsta de 25 de ani, ii prezinta viitoarea sotie, mai mare decat el cu opt ani, totul se schimba.
Intre doctorul Stephen si Anne s-a declansat scanteia unei iubiri otravitoare, care nu se va incheia decat prin moartea lui Martyn.
In acel moment doctorul pierde totul: fiul, cariera, sotia si chiar si pe amanta Anne.
Peste ani se va reintalni cu Anne care se casatorise cu Peter Calderon- vechea ei dragoste si astepta un copil cu acesta.
In alta ordine de idei, viata Annei fusese marcata de traume inca din copilarie, dar, doctorul Stephen nu a tinut seama de advertismentul ei " fereste-te de oamenii care au suferit traume sufletesti; sunt periculosi fiindca stiu ca pot supravietui".
Sinuciderea fratelui ei Aston - indragostit nebuneste de ea, o facusera pe Anne sa devina o fiinta rece, enigmatica, care putea depasi orice moment, oricat de dureros ar fi fost, fara a pune suflet.
O poveste emotionanta despre pericolele la care se expun cei coplesiti de iubiri obsesive, otravitoare, plasate dincolo de limitele ratiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu