Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 4 februarie 2016

Indiana de George Sand

" Indiana " este primul roman al Aurorei Lucile Dupin, sub pseudonimul George Sand si la aparitia lui a avut un succes fulminant.
Indiana este o tanara creola de 19 ani, o femeie, o fiinta slaba destinata sa repreznte pasiunile inabusite, suprimate de catre legi. Ea este vointa in lupta cu necesitatea, este dragostea izbandu-si fruntea, orbeste, de toate obstacolele civilizatiei.
Casatorita cu colonelui Delmare, un batran agresiv pe care nu il iubea, Indiana se indragosteste de frumosul Raymond. Nu tine cont nici ca acesta ii facuse slujnica- pe Noul sa se sinucida din prea multa dragoste.
Ajuns ruinat, sotul Indianei decide sa se intoarca amundoi pe insula Bourbon.
O scrisoare primita de la Raymond o va face pe Indiana sa isi paraseasca sotul, viata si sa traverseze oceanu spre el. Era plina de speranta si incredere.......dar il va gasi casatorit!
Referindu-ma strict la personajul lui Raymond, pot spune ca acesta reprezinta societatea si egoismul sub toate aspectele lui. El este un om de nimic, care promite multe dar nu face nimic. Este un egoist si in sfarsit este cel care va duce la deznadejdea Indianei. O paraseste, ea vrea sa se sinucida, dar e salvata de bunul ei var Ralph.
Parerea mea este ca Indiana este o femeie slaba, naiva, chiar daca are curajul de asi infrunta sotul si a fugi de doua ori de la acesta.
Totusi, ea se lasa ademenita de un afemeiat, alearga cu disperare dupa el cersindu-i dragostea si abia spre finalul romanului va realiza ce om de nimic era Raymond.
Deznodamantul este acela ca Indiana isi va gasi fericirea alaturi de Ralph, care o iubea cu adevarat.
O carte destul de frumoasa a unei autoare care are o maniera deosebita in a scrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu