Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

duminică, 28 februarie 2016

Poveste de dragoste in Blithedale de Nathaniel Hawthorne

As minti daca as afirma ca romanul lui
Nathaniel Hawthorne - " Poveste de dragoste in Blithedale " m-a imoresionat foarte mult.
Inca de la primele pagini mi-a imprimat o profunda stare de plictiseala , aceasta accentuandu-se pe tot parcursul cartii. Dar cum mie nu imi place sa las o carte neterminata , m-am chinuit si cu aceasta sa ajung la final !
Asa cum era asteptat intr-o astfel de scriere care nu are nimic interesant de spus si insista pe subiecte deja dezbatute , finalul intregii naratiuni se va precipita spre final.
Asadar , ultimile pagini ale cartii vor fi pline de evenimente ; mastile personajelor cad si vom afla adevaratele lor intentii.
Subiectul este simplu....... Patru prieteni vor sa schimbe lumea si pentru asta se hotarasc sa renunte la luxul oferit de propriile locuinte si sa traiasca in sihastrie. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si vom asista la un triunghi amoros intre Zenibia , Priscilla si Hollingsworth.
Zenibia si Priscilla erau surori si se indragostesc ce acelas barbat. Alegerea lui Hollingsworth o va face pe Zenibia sa se sinucida.
Avem si un personaj narator - Miles Converdate si care la finalul romanului realizeaza ca este indragostit de Priscilla , dar va tine acest lucru secret dearece aceasta devenise sotia lui Hollingsworth.
Daca ar fi sa rezum printr-un cuvant acest roman atunci cu siguranta ar fi plictisitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu