Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

vineri, 19 februarie 2016

Un nou inceput de Mazo De La Roche

Romanul " Un nou inceput " de Mazo De La Roche , ii are protagonisti pe capitanul Whiteoak si pe tanara sa mireasa , superba irlandezaAdeline.
Parasind Anglia ,cei doi se stabilesc in Canada , pe malul lacului Ontario si aleg numele viitorului lor camin - Jalna.

Capitanul Whiteoak se instalase aici impreuna cu familia , dupz nasterea celui de al doilea copil ( Nicholas ). Impreuna cu Adeline , venise din Indii si cin sentimentalism , daduse casei numele garnizoanei din Indii ; avolo se cunoscuserz si se casatorisera , era precum un sigiliu pus trecutului.

Jalna apare ca o locuinta vie si animata. Intre peretii ei rasuna ecoul pasilor familiei ; voci nenascute o chemau inca pe Adeline.......voce copiilor ei. Intreaga lor viata se va scurge de acum inainte aici , debordand de viata si de pasiune , adapostindu-i pe toti.
Adeline si Phillip sunt un cuplu model si parintii fericiti a patru copii ( Augusta , Nicholas , Etnesc si Philip ).
Intrigile locale nu ii vor putea face sa se iubeasca mai putin! Chiar si atunci cand in peisaj intra frumoasa Daisy , increderea Adelinei este totala in sotul ei , iar furia ei se va revarsa asupra rivalei !
Multe dintre pasajele cartii sunt pline de umor ; chiar si situatiile tensionate sunt creionate cu un condei plin de talent si astfel ele devin dea dreptul delicioase !

Philip si Adeline au simtit inca de la inceput o atractie irezistibila unul pentru celalalt ; ei au stiut intotdeauna ca sunt facuti unul pentru altul si ca fiecare e de neinlocuit pentru celalalt.
Asadar , acest prim volum din seria " Jalna "' se axeaza pe Philip si Adeline si pe construirea caminului lor ( Jalna )

Jalna - acea casa destul de vasta , construita din caramida , pe o proprietate de o mie de acri , cu pamant gras si recolte inbelsugate ; la numai cativa km de malurile umbtoase , populate de miile de pasari ale lacului Ontario.
Un prim volum absolut incantator care merita ci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu