Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

luni, 29 februarie 2016

Hanul jamaica de Daphne de Maurier

''
Hanul Jamaica '' este al doilea roman de Daphne de Maurier pe care-l citesc si la fel ca '' Verisoara mea Rachel '' nu mi-a inselat asteptarile.
Printre paginile romanului '' Hanul Jamaica '' simti cum te pierzi alaturi de Mary Yellan intr-o lume plina de neprevazut, teroare, pericol si aventura.
Mary Yellan este o tanara de 24 de ani care respectand ultima dorinta a mamei sale , va pleca sa locuiasca alaturi de matusa sa Patience si unchiul Jess la hanul Jamaica. Mama ei insa nu stia ca o trimite spre o lume plina de peticole si confruntari.
Prima intalnire dintre nepoata si matusa este socanta pentru cea din urma ( nepoata ). Nu, Mary nu poate recunoaste in aceea batranica slabuta si cu parul alb , tanar p,ina de viata pe care o vazuse acum zece ani! Dar.....era una si aceeasi persoana.
Circumstantele ii vor demonstra lui Mary ca matusica ei se transformase astfel din cauza terori de la hanul Jamaica.
Unchiul ei se ocupa de contrabanda cu navele naufragiate. Mary se gandeste sa il denunte , dar la rugamintea matusei va amana monentul.
Urand Mary isi gaseste un prieten si confident in preotul Francis Davery de la Altarum - care suferea de albinism. Asadar Mary va gasi in acest paroh '' cu parul alb si ochii albi '' un amic si isi va descarca sufletuk impovarat in fata lui.
Insa , socul lui Mary este peste masura atunci cand isi descopera unchiul si matusa mortu si afla ca vinovat era blandul preot , care era si capul retelei de contrabandisti.
Se demonstreaza astfel ca de multe ori carzcterizam un om dupa aparenta , iar esenta ne deminstreaza ca cel bun poate fi defapt cel ticalos.
Finalul este unul fericit. Preotul albinos moare , iar Mary ramane alaturi de Jem Merlyn - fratele mai mic al unchiului.
Jem era un hot de cai , dar spre finalul romanului devine un om asezat si responsabil , dispus sa isi uite vecgea viata si sa inceapauna noua alaturi ce Mary. Ca o paranteza Jem este cel care il ucide pe preot.
Recomand din toata inima " Hanul Jamaica '' de Daphne du Maurier deoarecs este un roman de exceptie , plin de suspans , intriga, mister, aventura, pericole si nu in uktimul rand multe rasturnari de situatie.
" Hanul Jamaica "este un vetitabil thruller care de altfel a fost transpus si pe micul ecran in 1939 in regia lui Altfed Hitchcock si mai nou fiind transformat in mini serial anul acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu