Săptămâna aceasta o persoana foarte dragă mi-a împrumutat partea a doua a cărții " Îndrăgostită de un masai " și anume " Revedere în Barsaloi".
M-am bucurat foarte mult sa citesc aceasta noua carte a Corinnei Hofmann și ii mulțumesc din tot sufletul ca mi-a dat aceasta posibilitate, mai ales ca romanul era de negăsit pe diferitele situri unde l-am tot cautat.
Revenind la subiectul romanului, după paisprezece ani Corinne se hotărăște sa își revadă fostul soț, lăsând-o pe Napirai - fiica ei acasă, în Elveția fiindcă se temea ca nu cumva tatăl sa o oprească pe acele meleaguri din sătucul Barsaloi din nordul Kenyei, fiica fiind minora.
Revederea cu războinicul sambur Lketinga este plina de emoții, acesta nu își uitase fosta soție, deși acum avea doua neveste și o fetiță.
Ca o paranteza în tribul samburu din care făcea parte Lketinga, bărbații se puteau căsători cu mai multe femei, fiindcă nunta nu era oficiată de un preot, ci de bătrânul satului după un ritual tradițional.
Corinne și Lketinga vor vorbi despre trecut, amintiri ce niciodată nu se vor șterge.
Corinne este conștientă de faptul ca deși nu se va mai întoarce niciodată ca soție a lui, o parte din ea încă îl mai iubea.
Albumul plin de pozele lui Napirai în diferitele stadii ale vârstei, casetele audio, îl vor consola pe Lketinga pana la adevărată revedere cu fiica lui ( care va avea loc după cinci ani ).
Corinne este primita cu multa dragoste de familia ei africană iar autoarea împărtășește cu noi cititorii și câteva poze făcute alături de acei oameni alături de care în trecut a petrecut patru ani, muncind, trudind, iubind și luptându-se cu lipsurile, foametea și bolile.
Acum în acel sătuc sărăcăcios, multe nu se schimbaseră, locuiau în aceleași colibe, practicau aceleași ritualuri, meniul zilnic conținea carne de capra, erau săraci, dar cinstiți și ceea ce era mai important este ca au primit-o pe Corinne după paisprezece ani cu multa căldură, ca pe una de a lor.
Pe acelaș plan luam parte și la desfășurarea filmului " Îndrăgostită de un masai ", cunoașterea actorilor ce vor interpreta o parte din viata ei pe aceste meleaguri.
Datorita cărții și apoi filmului ea devine cunoscuta în toată lumea ca " femeia masai ".
O carte deosebita tocmai prin prisma acestei povesti adevărate, care ne face sa realizam ca atunci când iubești un om nu ți cont de nimic, decât de inima ta.
Deși Corinne a renunțat la frumosul ei masai, a continuat pe parcursul anilor sa își ajute familia africană și să îi facă să își depășească condiția simplă.
Oarecum a reușit fiindcă după paisprezece ani satul Barsoi avea o micuță școală unde copii puteau învăța și astfel în viitor se va evita analfabetismul și tragediile provocate de acest handicap.
Am citit cu multa placere " Revedere în Barsaloi " și o recomand din toată inima.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu