Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

marți, 19 ianuarie 2016

Atingerea dragostei de Eloisa James

Tocmai am terminat romanul Eloisei James - " Atingerea dragostei" si cu parere de rau pot spune ca nu m-a prea impresionat. Este scris intr-un stil usurel, pe alocuri glumet si oarecum se vrea a aduce cu celebrul basm al Frumoasei si Bestiei.
Subiectul este destul de la simplu : avem o fata incantatoare - Linette Berry Thrynne si pe Piers Yelverton - un barbat schiop, nu foarte placut ....... Care in cele din urma ajung sa se indragosteasca,desi la inceput nici unul nu isi recunoaste sentimentele.
Datorita reputatiei mamei sale, Linette este acuzata ca ar avea o relatie cu printul Frederick Augustus si ar fi insarcinata cu aceasta. Neputand estompa parerile gresite ale celor din jur, accepta ideea matusii sale de a deveni sotia lui Piers, despre care se credea ca era incapabil de a avea copii.
Ajungem sa il cunoastem si pe Piers - un barbat de 32 de ani, chinuit de dramele trecutului, schiop si care se lupta cu durerea ca nu isi poate ierta propriul tata, care dependent de ipiu il aruncase in foc si astfel priinuise defectul lui fizic.
Cu ajutorul lui Linette el devine un om mai bun, isi iarta tatal si vede viata cu alti ochi.
Aia spre sfarsitul carti el realizeaza ca o iubeste pe Linette si acest lucru il afla abia cand ea era cuprinsa de agonia mortii.
Sfarsitul romanului este unul plin de fericire.....ii vedem pe cei doi protagonisti deveniti parinti si plini de incredere in viitor.
Cum am mentionat si mai devreme, nu pot avea cuvinte de lauda despre acesta carte! Este plina de umor ieftin, ca si cum intreaga viata ar reprezenta de fapt o gluma! Seriozitate mult prea putina din partea lui Piers.....iar la un moment dat chiar si Linette va ajunge sa ii copieze caracterul!!!
O carte plictisitoare, fara actiune si prin asta am spus tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu