Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

marți, 26 ianuarie 2016

Mostenirea de Mazo de la Roche

Azi am terminat ultima fila din superbul roman " Moștenirea " de Mazo de la Roche.
Aceasta carte este ultimul volum apărut la noi din încântătoarea serie " Jalna ".
Acțiunea avansează cu 20 de ani peste cea aflata din " Cărările iubirii ".
Cu regret aflam ca cei doi îndrăgostiți din volumul trei au murit, iar Renny primul lor născut, ajuns la 32 de ani devine stăpânul de la Jalna și tutorele fraților mai mici.
Precum în celelalte volume, Mazo de la Roche îmbină in mod plăcut firul epic al acțiunii cu câteva povesti de dragoste, unele cu un final nu foarte fericit.
Astfel aflam ca Meg - sora lui Renny nu ii poate ierta infidelitatea lui Maurice, deși îl iubea. Dar în celelalte următorul volum se ca căsătorii cu el!
Eden - fratele mai mic al lui Renny, în vârstă de 18 ani este îndrăgostit de Amy Stround- o ciudata văduvă de 39 de ani.
Ernest Whiteoak - unchiul lui Eden este și el îndrăgostit de aceeași văduvă!
Și sa nu uitam de povestea de dragoste dintre Renny și Chris Dayborn.
Nici una dintre aceste povesti de iubire nu au un final fericit și toată aceasta neîmplinire sufleteasca duce la o adâncă melancolie care răzbate prin ultimele file ale cărții.
Totuși romanul abunda de optimism și acea jovialitare specifica scriitoarei, care te face sa uiți cât este ceasul și sa nu mai poți lăsa cartea din mana!
În alta ordine de idei, în " Moștenirea " o regăsim pe Adeline Court - un personaj veteran al seriei Jalna, ajuns acum la venerabila vârstă de 94 de ani.
Un roman încântător care merita citit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu