Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Marchiza de Paiva - Colectia femei celebre

Încă de la primele pagini facem cunoștință cu Blanche Lachmann - fiica unei femei sârmane și a unui țesător sărac robit de patima beției.
Mama ei fusese pe timpuri o femeie deosebit de frumoase, dar vărsatul negru o desfigurase. Astfel pieriseră și perspectivele unei căsători strălucite!
Micuța Blanche are șansa de a studia ani de zile alaturi de Henry ,- băiatul unor clienți ai tatălui ei.
Micuța Blanche se indragostește de Henry, dar dragostea lor moare din fașă fiindcă tatăl lui îi desparte.
Curând greutățile o apăsa și nu găsește alta soluție decât a se căsători cu Francois Billoing - un croitor înstărit. Dar deși acesta o iubea și aveau și un băiețel împreună Blanche îl părăsește fiindcă nu își uitase visul de a ajunge celebră la Paris.
Ajunsă în capitala Frantei îl regăsește pe Henry - devenit acum un pianist celebru - și vechea dragoste prinde din nou aripi.
Cinci ani trăiește un vis, apoi totul se năruie când află că în tot acest timp nu a fost altceva decât amanta lui Henry și nu soția lui așa cum credea. ( Acesta o mințise că îi obținuse divorțul și apoi înscenase o căsătorie cu ea )
După moartea soțului , ea alege o căsătorie de conveniență cu un nobil ruinat, devenind astfel marchiza de Paiva.
Ultimi ani din viață îi va petrece alături de contele Guido Hankel, care-i rămase credincios până la sfârșitul vieții ei.
Existența ei a fost un drum lung și anevoios pe care l-a străbătut triumfătoare.
Născută în mizerie si nevoi în ghetto-ul mohorât din Moscova, ea și-a urmat calea vieții cu o voința dârză, sfârșind într-un castel princiar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu