Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

vineri, 3 iunie 2016

Grace de Monaco de Jean Des Cars


  La 19 aprimie 1956 o americanca de douazeci si sase de ani , provenita dintr-o familie proaspat imbogatita , se casatoreste cu un print de treizeci si trei de ani , monarhul celei mai vechi dinasti domnitoare din Europa si in acelas timp si cea mai putin cunoscuta. 
  Dar curand , situatia se va schimba deoarecd mireasa este fermacatoarea si celebra vedeta hollywoodiana Grace Kelly si astfel i-a nastere un basm frumos.

  Este portretul unei tinere ameticane ocrotite si alintate , apoi dupa razboi , al formarii unui caracter si al definirii unui temperament la svoala dura a show-business-unui , al nemilosului univers al spectacolului.

  
  In spatele unei stele reci , exista o fiinta umana !
  Dupa aceea , avem privelistea de vis.


  A fost mama , mandra si fericita pentru ca a putut sa asigure viitorul dinastiei , sotia unui print arhitect care , printr-o munca neintrerupta , a scos principatul Monaco din letargie si a reinviat micul stat.
Caroline , Albert si Stephanie au crescut odata cu Principatul.



  Apoi , intre calatorii , obligatii protocolare , Grace se refugia departe de lume. Avea gradinea ei secreta , era padionata de lumea vegetala , devenita o experta in flori si plante.   Ea culegea cele mai frumoase flori , le usca si le ambala cu grija in diverse colaje.

  Nu trebuie uitate , iubirile neimpartasite , dar si cele traite , ale frumoasei mioape , caredin cochetarie , ascundea rapid in palma ochelarii , pentru ca i se parea ca nu se potrivesc cu statutul ei princiar.
  Moartea lui Hitchcock o va ravai. El a considerat-o intotdeauna eroina idela.


  La 14 septembrie 1892 , Grace moare intr-un accident de masina. Lumea nu va inceta sa regrete o frumusete , un talent si mai ales o prezenta care avea o valoare de neinlocuit.



  In cazul ei se poate spune ca exista oameni care nu se sting niciodata.
Protagonista unui basm sofisticat , ea n-a trait , din pacate , pana la adanci batraneti , ci doar cincizeci si trei de ani.


  Disparitia printesei , atat de rapida , de brutala , fara ca nimeni sa se fi putut pregati , disparitia unei femei care era atat de apropiata de fiecare om in parte prin genetozitatea ei sincera , provoaca un val urias de durere.
  Un vis , un vis magnific care se transformase intr-o fermecatoare realitate s-a naruit.




 Lumea nu va inceta sa regrete o frumusete , un talent si mai ales o prezenta care avea valoare , despre care toti stiau ca este de neinlocuit.
Intr-o lume in care statuile erau daramate una dupa alta , legenda printesei Grace ramane intacta , de neatacat.
  Un trandafir din Irlanda , din America si din Monaco , al carui parfum de neuitat il vom simti mereu.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu