Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

joi, 23 iunie 2016

Lola Montez - Colectia femei celebre



Prin acest roman, viata Lolei Montez, nascuta Rosanna Gilbert se desfasoara inaintea ochilor nostrii, diferitele etape ale vietii ei si o vom vedea asa cum a fost ea in realitate.
Impreuna cu Lola vom cutreiera intreg pamantul, fiindca acest suflet nelinistit si ratacitor a fost pretutindeni, iar spiritul ei intraznet si aventurier cauta fara ragaz senzatii noi, intamplari noi si nu in ultimul rand barbati noi.


Numele Lolei Montez incepe sa fie cunoscut abia de la aparitia ei la Munich si aventurile sale.
Lola a jucat unul dintre cele mai triste roluri ale istoriei deoarece a pricinuit o revolutie si nu in ultimul rand din prea mare dragoste pentru ea regele Ludovic I al Bavariei a renuntat la coroana.



Dupa o casnicie terminata tragic prin moartea sotului in lupta cu amantul ei, alta casnicie incheiata cu arestarea sotului si apoi alta terminata cu fuga ei de acel sot gelos si brutal, ea se casatori cu un medic german si se hotara sa traiasca, impreuna cu el, intr-o regiune salbatica din Vestul Americii.

Lola Montez, femeia desprinsa sa traiasca in lux si in cea mai mare bogatie, vroia acum sa-si petreaca viata intr-un pustiu al Ameticii.
Traia linistita si retrasa langa acest medic, dar nu avu fericirea sa duca pana la sfarsit viata pasnica si plina de multumire, pe care izbutise sa o gaseasca langa cel din urma barbat al ei, deoarece el muri lasand-o singura in pustietatea in care traiau.
Singura si deznadajduita, Lola se reintoarce la New York pentru asi relua cariera de dansatoare.





Dar timpul ei trecuse insa.
Viata furtunoasa, plina de emotii si de patimi arzatoare, multii barbati din viata ei, totul avusese pana in cele din urma o inraurire asupra ei si semnele imbatranirii incepusera sa se vada la acest trup, care odinioara fusese unul din cele mai frumoase de pe pamant.
Locuia intr-o mansarda mica, intr-un oras in care nu avea pe nimeni care sa-i dea un ajutor sau sa-i aduca o mangaiere.
Singura, saraca si parasita de toti se imbolnavi si in durerea si tristetea ei isi aminti tot trecutul ei atat de tumultos, in care multi barbati au iesit sacrificati din prea mare dragoste pentru ea.


Cu sufletul indurerat, Lola zacea bolnava, in saracie si mizerie si isi dadu seama de desartaciunea tuturor stralucirilor si gloriei prin care trecuse si planse viata ei pierduta si fara rost.
Muri la patruzeci si doi de ani si fu inmormantata in cimitirul saracilor din Greenwood langa New York.
Aceasta a fost sfarsitul trist al femeii care condusese destinele unei tari, facuse pe un rege sa-si piarda coroana si care atrasese mii de barbati in valtoarea ametitoare a patimei!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu