Books are the mirrors of the soul

Books are the mirrors of the soul

vineri, 5 august 2016

Lucrezia Borgia. Pacate din iubire

" Ca și copila am iubit plina de speranță, ca adult am iubit plina se pasiune, ca femeie am iubit cu amintirile. "

Câte nu s-au scris despre acest minunat și controversat personaj istoric?

Unii au spus despre aceasta minunata femeie cu parul lung- pana mai jos de genunchi, de culoarea aurului, ca ar fi o vrăjitoare, alții ca ar fi avut o legătură mai mult decât frățească cu Cazare și nu în ultimul rand sunt alții care afirma ca ar fi complotat alături de familia ei la diverse omoruri.


Practic Lucrezia Borgia este unul dintre cele mai controversate figuri din istoria universala, care încă nu poate fi plasata în galeria marilor criminali sau a curtezanelor.


Ea rămâne personajul care a bifat trei casnicii zgomotoase, asasinatul unuia dintre soți, căzutul în ridicol al altuia fiindcă a declarat ca ar fi impotent și o galerie generoasa de amanți.


A născut șapte copii, se spune ca ar fi trăit în incest cu fratele ei, ca ar fi comis crime monstruoase, etc.
Asta a transformat-o într-o văduvă neagra a renașterii italiene, un simbol al râului absolut!
Dar in acest fermecător roman, autoarea Jean Plaidy ne-o descrie pe Lucrezia Borgia cu totul altfel.


Fila cu fila trăim alături de personajul central într-o lume dominata de intrigi, trădări și crime.


Descoperim o femeie de o sensibilitate aparte, o victima a propriei familii, care se împarte intre dragoste și devotament fata de familie.


Lucrezia este doar un pion manevrat cu grija de tata și frate. Dragostea pentru aceștia o face sa accepte căsătoriile impusae.

Practic ea este o marioneta frumoasa în mâinile tatălui și fratelui sau, Cesare, care ii găseau soți și o divorțat după interesele lor!


Lucrezia Borgia a murit la vârsta de 39 de ani din cauza unei sarcini nefericite.
Epitaful de pe piatra ei funerara menționează: " Ca și copila am iubit plina de speranță, ca adult am iubit plina se pasiune, ca femeie am iubit cu amintirile".


Dacă va plac romanele istorice vă recomand aceasta carte din toată inima
Practic Lucrezia Borgia este unul dintre cele mai controversate figuri din istoria universala, care încă nu poate fi plasata în galeria marilor criminali sau a curtezanelor.



Un comentariu: